zaterdag 7 juli 2012

Update

Vanmorgen met z'n drietjes op de tuin geweest. De zon stond er al op dus wateren had nog geen zin. Wel hebben we de paksoy geoogst. Morgen nemen we nog twee struikjes mee naar de kerk. De sla die er nu nog stond vonden wij nog wat aan de kleine kant om te oogsten.

Verder hebben we het bed van de rode bieten en het nevenliggende bed met worteltjes onkruidvrij gemaakt. Het was even zoeken waar de worteltjes precies waren, maar gelukkig stonden ze in twee nette rijen, en dat kon van het onkruid niet gezegd worden. Daar weer naast heb ik ooit ook iets gezaaid, maar ik zie daar voornamelijk onkruid. Ben benieuwd of daar nog iets boven gaat komen.

De voorzitter van de tuindersclub kwam nog langs. We doen twee dingen fout:

  • Deze week heeft iemand de kraan open laten staan met onze lekke tuinslang daarop aangesloten. Waarschijnlijk 's avonds toen de pomp al uit stond. Toen de volgende dag de pomp aansloeg, veranderde de tuinslang in een sproeier met als gevolg dat enkele kilo's kunstmest van buurman Ruud (westkant) kleddernat en onbruikbaar waren geworden. Ik heb beloofd nieuwe kunstmest voor hem te kopen dus dat zal ik vandaag wel even fixen. Ik zal de declaratie indienen bij penningmeester André:)
  • We pakken het onkruid onvoldoende aan. Dit is vervelend voor de andere tuinders omdat het onkruid zaad staat te verspreiden. Dit is het geval bij ons 'terrasje', op het 'bed met munt' en op ons braakliggende stuk. Hier moet echt iets aan gebeuren! Helaas ook aan het braakliggende terrein. Brammert, heb je nog suggesties hoe we het toch nog 'braak' kunnen noemen en tegelijkertijd de buren te vriend kunnen houden...?
Later kwam buurman Ruud zelf nog langs. Een aardige Indiër die al zijn hele leven tuinervaring heeft. Hij had nog verschillende adviezen/klachten:
  • Een composthoop met onkruid is niet handig. De grond die daar uiteindelijk ontstaat, zit vol met de zaadjes van het onkruid. Als je die grond dus gaat gebruiken om te bemesten, ben je tegelijkertijd onkruid aan het zaaien. Advies van Ruud: neem het onkruid mee naar huis en mik het daar in de kliko. Lijkt me een goeie.
  • Helaas hebben wij niet altijd onze rommel goed opgeruimd. Laatst lag er een bakje met punaises op zijn tuintje met ook veel punaises ernaast. Dat heeft hij voor ons op moeten ruimen. Ook lag er pas een hark voor een deel op zijn tuintje, met de tanden naar boven. Dat kan gevaarlijk zijn, lees de Donald Duck er maar eens op na...
  • Als er grond op de paadjes terecht komt, moeten we dat even weg vegen. Bij regen kunnen ze erg glad worden. Voor de eigen paadjes is dat niet zo erg, maar de paadjes die we met de buren delen moeten we echt goed schoon houden!
  • En last but not least: hij nodigt ons hartelijk uit om onze vragen gerust te stellen. Hij heeft er echt veel verstand van en deelt zijn kennis graag. En wie weet houd je er nog niets aan over, want wij hebben een verse andijvie van hem op het aanrecht liggen...
Nou het was een heel verhaal. Tot slot nog een mopje:

Een man zit stomlazerus in een bar te kijken naar de enige vrouw in de hele zaak. Dan staat hij op, strompelt op haar af en zoent haar vol op de kletser. De vrouw staat op en slaat hem een paar keer met de vlakke hand op zijn wangen. De man schudt even zijn hoofd en stamelt dan: "Mijn excuses, maar jij lijkt echt sprekend op mijn vrouw. Vandaar mijn actie." De vrouw tiert het vervolgens uit. "Jij waardeloze, voor niets goed zijnde, dronken klootzak die je er bent!" Waarop de man zachtjes antwoordt: "Nou nog mooier... je klinkt zelfs als mijn vrouw."

Toedeloe!

Jaap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten