woensdag 11 juli 2012

Andijvie en Knolselderij

Beste tuinvrinden,

Vanavond heb ik echtpaar Visser afgelost op de tuin. Het begint echt al mooi te worden! Nauwelijks meer bloeiend onkruid te zien en steeds meer keurige bedjes! Ik heb het bedje met de peterselie schoongemaakt. Misschien iets te schoon, maar hier en daar was ook na lang zoeken geen peterselie te vinden tussen het onkruid, terwijl dat volgens het patroon wel zou moeten. Maar gelukkig was daar buurman Siem (oostzijde), die met wat plantjes knolselderij aan kwam. Of ik daar wat mee kon. Nou, zeker! Dus denk niet: wat ziet die peterselie er vreemd uit! Want dat is dus knolselderij. Als de knol een beetje begint te groeien moeten we een geultje er omheen graven, zodat hij lekker de ruimte heeft. Bedankt, buurman Siem!

Naast de nieuwe knollerige aanwinst is er ook een verdrietige mededeling: naast de rode bieten ligt een bedje met worteltjes (sinds zaterdag onkruidvrij) en daar weer naast làg een bedje met andijvie. Die rustte nog vredig in de grond, maar een tot op heden ongeïdentificeerde wreedaard heeft aan die rustige andijvieslaap een bruut einde gemaakt door dat hele bed grondig om te woelen... Helaas! Tijd om nieuwe andijvie te zaaien:)

Nou dat was het weer even voor nu. Groetjes,

Jaap

1 opmerking:

  1. Hey Jaap, wat die andijvie betreft, die zijn verplaatst naar een andere locatie. Dit bed is dus vrij om in te zaaien :-)

    BeantwoordenVerwijderen